Welkom op mijn site!
Ik ben Bart Scholtissen: Mindset Expert, Wim Hof Method instructeur, Lifestyle Hacker, Natuurmens, Gids, Verbinder & Veranderaar.

Ooit opgeleid tot dr. in de neuropsychologie, en sinds 2014 gepassioneerd bezig met het verbinden van ‘evidence based’ met ‘experience based’ om zo mensen dichter bij hun eigen natuur brengen. Dit doe ik, onder andere, door je te leren dat je met de juiste focus en mindset weer controle over je eigen lichaam en geest kan krijgen. Ademhaling en de natuur in gaan zijn hierbij zeer belangrijk.

Eerst werkte ik als wetenschapper en docent in de academische wereld.
Na mijn opleiding tot neuropsycholoog heb ik meer dan 10 jaar in de academische wereld gewerkt. In 2005 ben ik gepromoveerd op onderzoek naar de ziekte van Parkinson, en verder ben ik jaren binnen de academische wereld actief geweest met het doen van wetenschappelijk onderzoek, onderwijs geven en onderwijs ontwikkelen. Daarbij ben ik steeds bewuster aan de slag gegaan met het begeleiden en coachen van mensen en groepen.

Toch was er een mindere periode in mijn leven nodig om me in te laten zien waar ik me echt mee bezig wil houden. Eind 2013, na een aantal jaren vol heftige veranderingen waar ik op dat moment eigenlijk nauwelijks bij stil heb gestaan, gaf m’n lichaam me aan dat de manier waarop ik met werk en leven bezig was niet meer werkte. Ik had een burn-out.

Vanaf dat moment ben ik bewust aan de slag gegaan met mezelf opnieuw (uit)vinden, nieuwe wegen te creëren om weer creatief te kunnen zijn en een gelukkig en gezond leven te leiden. Ik kwam er steeds meer achter dat ik helemaal niet zoveel controle over allerlei zaken had als ik me tot dan toe wijs gemaakt had. Waar ik gelukkig wel achter kwam is dat het enige waar ik echt controle over heb ik zelf ben.

Je zou kunnen zeggen dat ik sinds die tijd mijn eigen lichaam en geest als laboratorium ben gaan gebruiken in plaats van andere mensen te testen en onderzoeken. Dat heeft me dichter bij mezelf gebracht dan ik ooit geweest ben en maakt dat ik sindsdien steeds meer een leven leef waar ik geen vakantie van hoef te nemen en waar ik me iedere dag jarig mag voelen.

Dat leven leef ik niet alleen maar samen met m’n vrouw en onze 4 kinderen in een mooi samengesteld gezin: 3 meiden en 1 jongen. Samen met mijn vrouw geven we al die kids een thuis in het zuiden des lands. Dichtbij velden en bossen, een plek waar ik me heel erg thuis voel en waar ik graag de natuur in ga. De natuur is heel belangrijk voor me, helpt me focussen, geeft me rust en energie en zorgt voor balans in mijn en ons leven. Dit wil ik graag met mensen delen. Ik merk dat veel mensen te weinig buiten komen. Daarom dat ik de mensen die ik mag begeleiden ook mee de natuur in neem om daar dichter bij hun eigen natuur te komen.

Mijn motto:

– Embrace Change, Give Love, Think Outside –

Tot zover over mij. Nu ben jij aan de beurt!

Net zoals ik erachter ben gekomen dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven, ben jij verantwoordelijk voor jouw leven. Dat kan een gelukkig, gezond, sterk en gebalanceerd leven zijn.
Ik help je heel graag onderweg om weer terug controle over je eigen leven te nemen. Want hoe beter jij voor jezelf gaat zorgen, hoe meer rust er in je leven zal ontstaan en hoe beter jij ook voor de mensen om je heen kan zorgen.

Neem contact met me op

Deze bedrijven gingen je al voor

Wat anderen zeggen over Bart

Bart heeft mij begeleid bij het hervinden van mezelf. Door een traumatische gebeurtenis was ik mezelf kwijt geraakt. Ik heb opnieuw mijn grenzen moeten ervaren, opnieuw moeten leren hoe om te gaan met emoties en daarnaast leren accepteren dat mijn energie anders is dan voor deze gebeurtenis en dat sommige vaardigheden verdwenen zijn.

Bart heeft mij wanneer nodig geconfronteerd, gecomplimenteerd en tips gegeven. Hij gaf geen oplossingen, maar kon de vragen stellen die ik nodig had om mijn eigen oplossingen te vinden.

Ik ben er nog niet, maar heb wel door zijn begeleiding de route gevonden die uiteindelijk zal leiden naar de stip.

Anne

Bart is een persoon die ontspannen en rustig overkomt. Zijn koers laat hij bepalen door wat zich voordoet en wat nodig is terwijl hij wel degelijk goed voorbereid is. Dit alles omlijst hij met respect, waardering en een portie humor en luchtigheid zonder afbreuk te doen aan de ernst van het onderwerp! Bart weet waar hij mee bezig is: werken met en voor mensen.

Bart is een fijn, realistisch, meedenkend professional waarmee ik in de toekomst nog vaker hoop samen te werken!

Jan
Meerwaarde van de begeleiding door Bart was voor mij dat ik door middel van zijn handvatten, opdrachten, feedback, een proces bij mijzelf in werking heb kunnen zetten om te ontdekken wat ik wil en wat ik belangrijk vind en het belangrijkste nog om hier zelf keuzes in te mogen maken en andere wegen in te slaan
Evelyne
I’m so glad to have met you – your support/belief in me has been life changing and I can’t thank you enough.
I think everybody needs a Bart in their lives
Emma
Het ijsbad was ijskoud, maar we werden gelukkig eerst goed opgewarmd met de uitleg van Bart. Ik hou van mensen die gepassioneerd zijn door wat ze doen, en dat is bij hem duidelijk het geval. Voor mij was de Wim Hof ademhalingstechniek het leukste cadeautje van de dag. De methode bracht me in een fijne ‘zen-zone’. Ik ben zeker van plan om er thuis nog mee te experimenteren tijdens mijn meditatie-momenten.
Goedele