Met Wim Hof ben ik in 2014 in aanraking gekomen. Ik werd gegrepen door het authentiek karakter van Wim, zijn energie en passie. Ik ben toen deel gaan nemen aan het originele CoolChallenge onderzoek en heb in januari 2015 voor t eerst iedere dag onder een koude douche gestaan. Daar merkte ik wat kou met je kan doen: ik kreeg meer energie, m’n conditie verbeterde, m’n rusthartslag ging met meer dan 10 slagen omlaag, m’n ademhaling werd efficiënter, m’n controle over m’n focus beter dan ooit. Daarna ben ik aan de slag gegaan met de opleiding tot instructeur, waar ik mijn kennis en ervaring op het gebied van ademhaling, mindset en kou enorm vergroot heb. Nu ik gecertificeerd instructeur in de Wim Hof Methode ben begeleid ik mensen op een veilige en gepassioneerde manier door de materie van de methode en laat ik je vooral ervaren hoe krachtig en warm koude kan zijn. Een lifechanging experience!

WORKSHOPS & EVENTS
wimhofmethod.com

3 pijlers van de methode

Ademhaling

Iedereen haalt de hele dag adem. Gelukkig maar, want ademhaling is de basis van leven. Wat de meeste mensen echter niet doen is bewust met deze ademhaling omgaan en daarmee laten mensen veel potentiële krachtige mogelijkheden van de ademhaling links liggen. Door aan de slag te gaan met de ademhalingstechnieken uit de Wim Hof Methode kun je direct inpluggen op een scala aan positieve effecten zoals: meer energie, verminderde stressniveaus, een verbeterde werking van je immuunsysteem en nog veel meer positieve effecten.

Kou

Het gedoseerd trainen met kou (beginnen met een koude douche en uiteindelijk volledig relaxed zwemmen in water van temperaturen rond het vriespunt) brengt een waterval van gezondheidsbevorderende effecten teweeg. Hierbij kun je denken aan een sterk verbeterde energiehuishouding, verminderde ontstekingsreacties, verbeterde werking van je immuunsysteem, verbeterde slaapkwaliteit, verbeterd uithoudingsvermogen, verbeterde stemming, sneller herstel.

Mindset

Een verbeterde mindset en focus vindt zijn oorsprong in de beide andere componenten. Door aan de slag te gaan met ademhaling en kou train je mindset en focus. Een positieve en geoefende mindset zorgen ervoor dat je het volledige potentieel van je lichaam en geest kan benutten.

Tot zover over mij. Nu ben jij aan de beurt!

Neem contact met me op

Deze bedrijven gingen je al voor

Wat anderen zeggen over Bart

Bart heeft mij begeleid bij het hervinden van mezelf. Door een traumatische gebeurtenis was ik mezelf kwijt geraakt. Ik heb opnieuw mijn grenzen moeten ervaren, opnieuw moeten leren hoe om te gaan met emoties en daarnaast leren accepteren dat mijn energie anders is dan voor deze gebeurtenis en dat sommige vaardigheden verdwenen zijn.

Bart heeft mij wanneer nodig geconfronteerd, gecomplimenteerd en tips gegeven. Hij gaf geen oplossingen, maar kon de vragen stellen die ik nodig had om mijn eigen oplossingen te vinden.

Ik ben er nog niet, maar heb wel door zijn begeleiding de route gevonden die uiteindelijk zal leiden naar de stip.

Anne

Bart is een persoon die ontspannen en rustig overkomt. Zijn koers laat hij bepalen door wat zich voordoet en wat nodig is terwijl hij wel degelijk goed voorbereid is. Dit alles omlijst hij met respect, waardering en een portie humor en luchtigheid zonder afbreuk te doen aan de ernst van het onderwerp! Bart weet waar hij mee bezig is: werken met en voor mensen.

Bart is een fijn, realistisch, meedenkend professional waarmee ik in de toekomst nog vaker hoop samen te werken!

Jan
Meerwaarde van de begeleiding door Bart was voor mij dat ik door middel van zijn handvatten, opdrachten, feedback, een proces bij mijzelf in werking heb kunnen zetten om te ontdekken wat ik wil en wat ik belangrijk vind en het belangrijkste nog om hier zelf keuzes in te mogen maken en andere wegen in te slaan
Evelyne
I’m so glad to have met you – your support/belief in me has been life changing and I can’t thank you enough.
I think everybody needs a Bart in their lives
Emma
Het ijsbad was ijskoud, maar we werden gelukkig eerst goed opgewarmd met de uitleg van Bart. Ik hou van mensen die gepassioneerd zijn door wat ze doen, en dat is bij hem duidelijk het geval. Voor mij was de Wim Hof ademhalingstechniek het leukste cadeautje van de dag. De methode bracht me in een fijne ‘zen-zone’. Ik ben zeker van plan om er thuis nog mee te experimenteren tijdens mijn meditatie-momenten.
Goedele